Acasă Politic Bruxelles: Atentionare in Parlamentul European asupra pericolelor care ameninta zonele protejate din...

Bruxelles: Atentionare in Parlamentul European asupra pericolelor care ameninta zonele protejate din Romania

DISTRIBUIȚI

108555 – 08032012 – Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, şi Sabin Cutas, europarlamentar PC, atrag atenţia autorităţilor europene asupra pericolelor care ameninţă zonele protejate din România, printr-un demers iniţiat împreună cu europarlamentarii Gaston Franco (Franţa) şi Satu Hassi (Finlanda).

Cei patru eurodeputati au iniţiat la Parlamentul European o declaraţie scrisă privind despădurirea în UE, prin care solicita îmbunatatirea protecţiei pădurilor si a gestionarii durabile a acestora, ca reacţie la procesul actual de degradare a pădurilor si de reducere a biodiversităţii acestora.

Cei patru europarlamentari atrag atenţia autoritarilor europene în special asupra pericolelor la care sunt expuse zonele protejate din Europa, precum Parcul National Retezat din România.

Aceştia subliniază ca gestionarea durabilă a pădurilor prezintă diferenţe intre si în cadrul tarilor din UE, diferenţe care duc la modificarea structurii si biodiversităţii pădurilor. Mai mult, schimbările climatice reprezintă o provocare importanta pentru pădurile europene, determinând incidenţa crescuta a catastrofelor naturale, dispariţia unor speciilor de plante si animale, deteriorarea calitatii solului, deşertificare si inundaţii.

Subliniind, în apelul lor, ca Uniunea Europeană are în acest moment un sistem fragmentat de monitorizare a arealului sau forestier, deputaţii solicita realizarea unui sistem armonizat si cuprinzător de monitorizare a pădurilor la nivelul UE, care sa includă raportări continue si obligatorii privind împădurirea, reîmpădurirea şi despădurirea.

Daca va primi sprijinul a jumătate plus unu din numărul total al eurodeputatilor, declaraţia scrisa va deveni poziţie oficiala a Parlamentului European. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.