Acasă Politic Bruxelles: Sabin Cutas cere ca distribuirea ajutoarelor alimentare catre saracii din UE...

Bruxelles: Sabin Cutas cere ca distribuirea ajutoarelor alimentare catre saracii din UE sa continue dupa 2013

DISTRIBUIȚI

109123 – 29032012 – Europarlamentarul Sabin Cutaş a salutat joi, în plenul Parlamentului European reunit în sesiune plenară, decizia de a continua programul de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate din UE. În acelaşi timp, deputatul european a subliniat necesitatea asumării de către UE a luptei împotriva sărăciei şi excluziunii sociale, în contextul în care viitorul programului pentru ajutorarea persoanelor celor mai vulnerabile este incert după 2013.

Potrivit lui Sabin Cutaş, „Uniunea Europeană nu face suficiente eforturi pentru a răspunde nevoilor fundamentale ale cetăţenilor săi, profund afectaţi de criza economică pe care o traversăm. Elaborăm strategii complexe pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale, apoi le rebotezăm pentru a ascunde incapacitatea de a produce o îmbunătăţire reală, vizibilă, a condiţiilor de trai. Liderii europeni se preocupă excesiv de salvarea sistemului bancar, pe măsura ce gradul de sărăcie se adânceşte în Europa.”

„Reamintesc că un obiectiv important al Strategiei Europa 2020 este reducerea cu cel puţin 20 de milioane a numărului de persoane afectate de sărăcie până în anul 2020. Este dezamăgitor, în acest context, că mai multe state membre au ales să îşi manifeste opoziţia pentru continuarea sprijinirii celor mai defavorizaţi cetăţeni din bugetul pentru Politica Agricolă Comună”, a subliniat acesta.

„Salut deblocarea negocierilor şi continuarea programului până la sfârşitul anului 2013- rezultat al eforturilor Comisiei şi Parlamentului European – însă doresc să îmi exprim în acelaşi timp speranţa că solidaritatea cu persoanele cele mai vulnerabile nu va avea ca dată de expirare anul 2013”, a conchis europarlamentarul român. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.