Acasă Politic Bucuresti: Creste numarul incendiilor de padure

Bucuresti: Creste numarul incendiilor de padure

DISTRIBUIȚI

109040 – 26032012Numărul incendiilor de litieră de pădure a crescut în ultimele 24 de ore faţă de zilele precedente, anunță IGSU. Pompierii, voluntarii din serviciile pentru situaţii de urgenţă şi angajaţii ocoalelor silvice au fost nevoiți să intervină pentru localizarea şi stingerea a zeci de incendii în ultimele 24 de ore.

În multe cazuri, focul s-a extens de la incendiile aprinse, dar nesupravegheate, pentru distrugerea resturilor menajere, furajelor sau a vegetaţiei uscate din grădini, curţi şi terenuri agricole. Vântul sau nerespectarea regulilor pentru astfel de situații au favorizat extinderea focului la gospodării sau la fondul forestier, înregistrându-se pagube importante, afectarea mediului înconjurător şi, mult mai grav, pierderi de vieţi omeneşti.

Doar intervenţia promptă a echipajelor a limitat pagubele produse, evitându-se extinderea la fondul forestier. Au fost situaţii când acţiunile de stingere au fost destul de dificile, în principal din cauza terenului accidentat, vântului puternic ce favoriza propagarea focului şi a lipsei surselor de apă.

Cele mai ample incendii ce au afectat litiera de pădure au avut loc în judeţele Arad, Buzău, Caraş – Severin, Harghita şi Vrancea, unde au fost distruse, în total, 34 de hectare. În judeţul Sălaj, flăcările au mistuit cinci hectare din coronamentul unei păduri de răşinoase, iar în judeţul Botoşani au fost afectaţi puieţi de salcâm şi pomi fructiferi de pe o suprafaţă de circa 20 de hectare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.