Acasă Politic Bucuresti: Dezbaterile pentru viitoarea lege a sanatatii continua

Bucuresti: Dezbaterile pentru viitoarea lege a sanatatii continua

DISTRIBUIȚI

108448 – 06032012 – Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, ai continuat la Ministerul Sănătăţii. Luni, echipa ministerului s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas.

“Elaborarea noului proiect legislativ se va face în mai multe etape. După fiecare capitol pe care îl definitivăm vom avea noi consultări cu partenerii noştri de dialog”, a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat, în timpul întâlnirii. Oficialul MS a mai spus că aşteaptă din partea tuturor celor care participă la dezbaterile pe tema Legii Sănătăţii, propuneri concrete cu privire la modul de organizare a asigurărilor de sănătate, cel de funcţionare al unităţilor sanitare dar şi de asigurare a calităţii serviciilor medicale.

În timpul discuţiilor, reprezentanţii sindicatelor şi-au arătat disponibilitatea de a participa la elaborarea noi legislaţii din domeniul sanitar. Aceştia au arătat că sunt interesaţi ca legea să garanteze drepturile angajaţilor din sistem. În acest sens, reprezentanţii Sanitas au fost interesaţi în mod special de  organizarea unităţilor sanitare. În opinia sindicaliştilor spitalele ar trebui să fie organizate ca unităţi sanitare finanţate integral din venituri proprii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.