Acasă Politic Bucuresti: Fara salarii de luni de zile, cercetatorii picheteaza Guvernul

Bucuresti: Fara salarii de luni de zile, cercetatorii picheteaza Guvernul

DISTRIBUIȚI

108429 – 05032012 – Membri ai Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare din Romania (FSLCPR) picheteaza, incepand de luni, sediul Guvernului. Ei ii acuza pe reprezentantii autoritatilor statului de deturnare a fondurilor europene alocate cercetarii. Principala revendicare a sindicalistilor se refera la deturnarea de fonduri din domeniul Cercetarii,process pentru care ii acuza, printre altii, pe fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, pe fostul premier Emil Boc, dar si pe actualii lideri ai Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica, declara, la finele lunii februarie, Radu Minea, presedintele federatiei. Acesta a subliniat, totodata, ca sectorul Cercetarii nu a primit in acest an bani de la bugetul de stat.

„Oamenii se afla intr-o situatie foarte dificila, multi dintre ei neprimindu-si salariile de luni de zile. In ultima perioada, numarul salariatilor din Cercetare a scazut dramatic, de la peste 170.000 in intervalul 1989-1992, la numai 17.000 in prezent”, preciza liderul FSLCPR.

Actiunile de pichetare se vor desfasura zilnic, intre orele 09:30 – 16:30, pana luni, 12 martie 2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.