Acasă Politic Bucuresti: Garda Financiară Bucureşti a confiscat 480 tone de carne de pui

Bucuresti: Garda Financiară Bucureşti a confiscat 480 tone de carne de pui

DISTRIBUIȚI

109038 – 26032012Prin verificările efectuate de comisarii Gărzii Financiare – Secţia  Bucureşti la agenţi economici care desfăşoară activităţi comerciale cu carne de pui, a fost identificată o societate comercială care solicita, prin deconturile de TVA depuse la Administraţia Finanţelor Publice – Sector 4, rambursarea sumei de 3.751.870 lei. Extinderea controlului a dus la descoperirea unei “filiere”  în  care mai multe societăţi comerciale au alcătuit un lanţ de furnizori – cumpărători care au tranzacţionat cantităţi de carne de pui şi furaje în valoare totală de 22.553.262 lei, în  condiţiile în care furnizorul iniţial era o societate de tip ,,fantomă” (nu funcţionează şi nu conduce o evidenţă contabilă la sediul declarat, nu are angajaţi, nu deţine active şi nu depune declaraţii la organele fiscale).

Mai mult, în  timpul  controalelor desfăşurate de comisarii Gărzii Financiare în intervalul 22 februarie – 9 martie 2012, reprezentanţii societăţilor verificate au încercat să demonstreze că furnizorul iniţial desfăşoară o activitate legală, simulând plăţi către furnizori, falsificând documente de livrare (facturi) şi consemnând date fictive legate de transportatori şi mijloace de transport . Astfel s-a descoperit că două dintre mijloacele de transport erau de fapt autoturisme Dacia care transportau la fiecare cursă aproximativ 20 de tone de carne  de pui!

În  urma acestor constatări, din care a rezultat că persoanele juridice verificate au combinat o serie de tranzacţii comerciale în scopul obţinerii unui avantaj fiscal, care permitea deducerea unei TVA în sumă de 4.365.139 lei, respectiv rambursarea acesteia, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au instituit măsuri asigurătorii pentru această sumă, procedând totodată la  indisponibilizarea a 479,8 tone carne de pui şi dispunerea sechestrului asigurator pe mijloace  fixe şi conturi  bancare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.