Acasă Politic Bucuresti: Gyorgy Frunda cere excluderea din partid a senatorilor care lipsesc de...

Bucuresti: Gyorgy Frunda cere excluderea din partid a senatorilor care lipsesc de la sedintele Camerei Superioare

DISTRIBUIȚI

108478 – 06032012 – Senatorii care lipsesc de la sedintele Camerei Superioare a Parlamentului trebuie sanctionati, mergand pana la excluderea din partid, sustine senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

Pentru Gyorgy Frunda, este „absolut inacceptabil ceea ce s-a intamplat luni la Senat „, unde sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum.

„In momentul in care s-a deschis sedinta de catre presedintele Senatului, exista cvorum, erau 69 de senatori prezenti. Am adoptat mai multe zeci de legi si urma sa trecem la vot. La vot am ramas 65 sau 66.

E absolut inadmisibil si politica inseamna si fermitate! Dupa parerea mea, acei colegi care au plecat, stiind ca suntem la limita cvorumului trebuie sanctionati. Nu trebuie sanctionati de Senat, ci de partidele lor. Sanctiunile in partid sunt foarte diferite, de la mustrare pana la o somare publica ferma, in cazul in care mai lipsesc o data, vor fi exclusi din partid.

Este vorba despre functionarea Senatului Romaniei, nu te poti juca cu acest lucru!”, a declara tsenatorul UDMR.

Gyorgy Frunda sustine ca exista senatori ai opozitiei care „nu sunt de accord cu greva parlamentara a USL”.

„Nu va dau nume, n-ar fi corect din partea mea, dar discut cu colegi senatori de la USL, care nu sunt de acord cu aceasta greva parlamentara. Unii dintre ei chiar participa la sedinta unor comisii, in care isi spun punctele de vedere, dar participa informal, nu semneaza lista de prezenta si nu-si spun punctul de vedere on the record, dar nici ei nu sunt de acord”, precizeaza senatorul UDMR. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.