Acasă Politic Bucuresti: Judecatoarea Maria David, arestata pentru 29 de zile

Bucuresti: Judecatoarea Maria David, arestata pentru 29 de zile

DISTRIBUIȚI

108329 – 01032012 –Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a aprobat, miercuri, cererea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a judecatoarei Maria David, de la ICCJ, acuzata de trafic de influenta. Potrivit procurorilor, judecatoarea Maria David ar fi primit de la un denuntator 200.000 euro. In schimbul banilor, ea ar fi promis sa intervina pentru ca acesta sa fie achitat, dupa ce fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori rezulta ca in perioada noiembrie – decembrie 2009, Maria David, in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro.

Maria David a primit marti ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentata instantei cu propunerea de arestare preventiva. Judecatoarei i s-a facut rau, miercuri dupa-amiaza, in momentul in care a ajuns in fata magistratilor.

Decizia de miercuri a instantei poate fi atacata cu recurs. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.