Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Agriculturii: Micii producatori nu vor obtine profit decat daca se...

Bucuresti: Ministrul Agriculturii: Micii producatori nu vor obtine profit decat daca se asociaza

DISTRIBUIȚI

109160 – 30032012 – Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, sustine ca Romania trebuie sa treaca de la agricultura de subzistenta la cea moderna, asocierea micilor producatori fiind extrem de importanta in acest proces.

„Asocierea este determinanta pentru a putea produce profitabil pentru piata. Nu vor putea niciodata sa vanda legume si fructe la supermarket daca nu se asociaza. Supermarketul nu va veni niciodata cu sacosa la poarta taranului sa cumpere”, a declarat ministrul Agriculturii, vineri.

Potrivit spuselor sale, deficitul comercial al Romaniei a avut o tendinta de scadere in ultimii trei ani, iar, daca s-ar integra si agricultura, bilantul ar putea fi pozitiv. „Am face export nu de materie prima, ci de produse. Importam produse procesate, de regula”, a explicat Fuia. 

De asemenea, Romania trebuie sa absoarba mai multe fonduri europene, avand in vedere ca, in caz contrar, ne va fi extrem de greu sa obtinem sume similare pentru perioada 2014 – 2020.

„Sutem la o rata de absorbtie de peste 40%. La nivel de guvern, e o rata buna. La nivel european, suntem inca pe unul din ultimele locuri. Se putea si mai bine, incercam sa facem mai bine. Avem de absorbit 20 de miliarde de euro. Am depasit un miliard de euro. Este critic sa mobilizam toate fortele pentru a grabi absorbtiei. Daca nu suntem acolo unde am fi dorit sa fim, este pentru ca nu ne-am facut prioritatile”, a comentat Fuia, care a adaugat ca, in Romania, totul pare sa fie o prioritate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.