Acasă Politic Bucuresti: O nouă zi de foc pentru pompierii romani

Bucuresti: O nouă zi de foc pentru pompierii romani

DISTRIBUIȚI

108876 – 20032012 – În cursul zilei de 19 martie pompierii militari s-au confruntat cu o avalanşă de incendii de vegetaţie uscată, mirişti şi litieră de pădure. Aceştia, împreună cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cu angajaţii ocoalelor silvice, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 415 arderi necontrolate, cauzate de neglijenţa şi lipsa de responsabilitate a unor cetăţeni, care au dat foc resturilor vegetale sau menajere şi le-au lăsat nesupravegheate sau au aruncat resturi de ţigară nestinse, la întâmplare. Au fost situaţii când intervenţiile au fost destul de dificile, în principal din cauza vântului puternic ce favoriza propagarea focului la vecinătăţi, dar şi a lipsei surselor de apă, alimentarea făcându-se în navetă, de la distanţe apreciabile.

Luni dimineaţă, în comuna Brănişca din judeţul Hunedoara, un incendiu de vegetaţie uscată s-a propagat şi a distrus o biserică din lemn, monument istoric, în timp ce în localităţile Budeşti şi Blăjeni, arderile scăpate de sub control au afectat acoperişurile a două case.

În judeţul Mehedinţi, două incendii au mistuit 160 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş, punând în pericol casele, culturile de viţă de vie şi pădurea de foioase din apropiere.

            Flăcările izbucnite pe terenurile din localităţile Ştefan cel Mare şi Huşi, judeţul Vaslui, ameninţau să distrugă plantaţiile viticole şi de pomi fructiferi aflate în vecinătate, numai intervenţia promptă a pompierilor militari salvându-le de la distrugere.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă reaminteşte cetăţenilor să anunţe, în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, orice situaţie de urgenţă observată. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.