Acasă Politic Bucuresti: Parchetul este pe urmele deputatului fugar. SRI avertizase din 2008 despre...

Bucuresti: Parchetul este pe urmele deputatului fugar. SRI avertizase din 2008 despre ”calitatile” lui Boldea

DISTRIBUIȚI

108939 – 22032012 – Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a declarat joi că DIICOT știe unde este Boldea și că fuga deputatului developează o slăbiciune a codului de procedură, care nu e suficient updatat. Astfel, Kovesi a atras atenția că Boldea nu a fugit din țară, ci a ieșit legal, bucurându-se de imunitate și de lentoarea cu care se pun în aplicare deciziile procurorilor, scrie Adevarul. Kovesi a fost de acord cu șeful DIICOT privind măsurile de prevenire dispuse în cazul Boldea, atenționând că nu se puteau dispune două măsuri concomitent, iar procurorii DIICOT Galați au dispus cercetarea în stare de arest.Kovesi a explicat că procurorii sunt în continuu contact cu autoritățile străine și că știu unde este Boldea, însă nu poate dezvălui locul.

Partidul Social Democrat a cerut demisia procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi, în urma dispariției deputatului Mihail Boldea.

Joi șeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava, a declarat că Serviciul a sesizat încă din 2008 organele în drept despre cazul Boldea.

Sava a precizat că SRI și DIICOT au avut o relație corectă, de cooperare. „Conform celor afirmate și de domnul Codruț Olaru, șeful DIICOT, reiterez că SRI și DIICOT au avut o relație corectă, de cooperare”, a spus Sava. Acesta a precizat că încă din 2008 SRI a sesizat organele în drept despre cazul Boldea. „Reamintesc că încă din anul 2008 SRI a sesizat organele in drept despre acest caz”, a spus Sava. Acesta a mentionat ca SRI a actionat potrivit legii si a intreprins strict masurile solicitate de procurori.
„Ulterior, la solicitarea procurorilor, SRI a actionat in conformitate cu legea si protocoalele de cooperare existente cu institutiile abilitate in acest caz. In acest context, SRI a intreprins strict masurile solicitate de procurori, conform protocoalelor de cooperare deja mentionate”, a spus Sava.
Deputatul Mihail Boldea a parasit Romania sambata, pe frontiera terestra, el urmand sa fie dat in urmarire generala si internationala, a anuntat, miercuri seara, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, considera ca Parlamentul nu poate fi invinuit de plecarea lui Mihail Boldea din tara, intrucat a luat cele mai rapide masuri pentru ridicarea imunitatii sale parlamentare.
„Parlamentul nu poate fi invinuit in asemenea situatii, noi am luat cele mai rapide masuri, Comisia s-a intrunit imediat, iar plenul a votat rapid ridicarea imunitatii parlamentare a lui Mihail Boldea”, a declarat Mircea Toader.
„Singura solutie ar fi ca in asemenea situatii sa nu mai existe imunitate parlamentara, sa-l aresteze pe loc, iar in schimb sa se prevada pedepse mai aspre pentru judecatorii care savarsesc un abuz asupra unui parlamentar”, a precizat Mircea Toader.

Deputatul Mihai Boldea a parasit Romania sambata, 17 martie, pe frontiera terestra, a anuntat DIICOT. Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seara, arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea. Deputatul este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Fratele si tatal deputatului Mihail Boldea au fost pusi sub urmarire penala, joi. Stefan Boldea si Gheorghe Boldea sunt urmariti penal, fiind acuzati de spalare de bani, transmite Realitatea Tv. Cei doi barbati au fost audiati de DIICOT Galati. Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului, este medic si are un cabinet medical intr-o comuna din judetul Galati. El i-a imprumutat o suma uriasa, 500.000 de euro, lui Mihail Boldea, bani pe care nu i-a putut justifica din activitatea la un cabinet medical.
Mihail Boldea a incercat sa mute o parte din avere pe numele unor alte persoane. Ramane de vazut daca fratele si tatal acestuia vor fi trimisi in judecata.
Unul dintre fratii deputatului, Stefan, fusese chemat de procurori la audieri, joi, potrivit sefului DIICOT, Codrut Olaru.

Fratele mai mic al lui Mihail Boldea a fost luat la audieri dupa perchezitiile facute joi dimineata la Bucuresti si Galati, la imobile ce ii apartin deputatului.

Seful DIICOT a adaugat ca s-au facut perchezitii la mai multe imobile in conditiile in care s-a descoperit ca deputatul detine mai mult de 9, asa cum se anuntatse initial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.