Acasă Politic Bucuresti: Programul Rabla din acest an incepe peste trei saptamani

Bucuresti: Programul Rabla din acest an incepe peste trei saptamani

DISTRIBUIȚI

108483 – 06032012 – Selectarea REMAT-urilor si a dealerilor care pot participa la programul Rabla va imcepe miercuri, a anuntat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, dupa aproximativ trei saptamani, persoanele care doresc sa obtina voucherele vor putea sa duca masinile vechi la REMAT, a spus Borbely, marti, in urma sedintei de Guvern.

Pentru acest an, ministerul a aprobat un buget de 120 de milioane de lei pentru programul de casare, respectiv pentru 30.000 de masini. „In functie de cum functioneaza piata, vom putea sa suplimentam aceasta suma”, a precizat Borbely.

Ministrul a adaugat ca, incepand cu 2010, primul an al programului, s-au casat 300.000 de masini vechi, iar romanii, cumuland cate trei tichete, au cumparat in jur de 100.000 de masini noi.

De asemenea, Borbely a precizat ca in bugetul fondului de mediu, in care este inclus si programul Rabla, se afla la dispozitie 824 de milioane de lei din credite bugetare si 1,5 miliarde de lei credite de angajament.

Tot aici este inclus si programul Casa Verde, prin care persoanele interesate pot primi ajutor financiar pentru dotarea locuintei cu echipamente pentru energie verde. In acest caz, bugetul alocat este de 100 de milioane de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.