Acasă Politic Bucuresti: Valeriu Zgonea: „Controlul parlamentar asupra cheltuirii banului public de catre guverne...

Bucuresti: Valeriu Zgonea: „Controlul parlamentar asupra cheltuirii banului public de catre guverne trebuie intarit”

DISTRIBUIȚI

108479 – 06032012 – Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a avut marţi o întrevedere cu delegaţia Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Lituania, condusă de Algirdas Sysas.

Pe durata întâlnirii, ambele părţi au subliniat importanţa unor astfel de întrevederi care facilitează schimburile de experienţă între participanţi.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a accentuat necesitatea dezvoltării diplomaţiei parlamentare, pentru a înţelege şi mai bine provocările pe care le au parlamentele naţionale în această perioadă dificilă pentru cetăţenii pe care-i reprezintă, priorităţile acestora, precum şi soluţiile care pot fi puse în practică, de la caz la caz.

“Întărirea relaţiilor cu parlamentele naţionale din Uniunea Europeană reprezintă o prioritate în vederea consolidării poziţiei României în exterior. Schimbul de informaţii, în special în domeniile social şi economic, este important pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor români”, a subliniat Valeriu Zgonea.

Participanţii au adus în discuţie rolul parlamentelor în contextul crizei economice mondiale.

“Controlul guvernelor în aplicarea politicilor publice şi în cheltuirea banului public sau a celui împrumutat de la organismele internaţionale trebuie să se întărească. Este obligaţia noastră, ca parlamentari, nu numai să legiferăm, ci şi să fim siguri că guvernele aplică legislaţia în favoarea cetăţenilor pe care îi reprezentăm. Nu este suficient să împrumuţi bani şi să aplici măsuri de austeritate. Trebuie să fii atent şi la investiţiile din ţara ta pentru a creşte calitatea vieţii cetăţenilor”, a subliniat Valeriu Zgonea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.