Acasă Politic Bucureşti: Ponta cere demisii în alb tuturor candidaţilor USL la locale

Bucureşti: Ponta cere demisii în alb tuturor candidaţilor USL la locale

DISTRIBUIȚI

108785 – 16032012 – Liderul PSD, Victor Ponta, le-a cerut tuturor candidaţilor USL la alegerile locale programate pentru 10 iunie a.c. o demisie în alb, astfel încât dacă vor dori după alegeri să treacă la o altă formaţiune politică să îşi piardă automat mandatul, conform legii. „Va fi un angajament al tuturor candidaţilor Uniunii Social Liberale la Parlament şi o demisie în alb, până la momentul la care se va face modificarea legislativă necesară, care să sancţioneze cu pierderea mandatului traseistul politic. Aşa cum primarii, aşa cum consilierii locali şi judeţeni îşi pierd mandatul dacă îşi înşeală electoratul, dacă spun că sunt PSD-şti sau PNL-işti sau orice altceva şi apoi, pentru motive de bani sau de dosare penale, trec în altă parte, la fel trebuie să se întâmple şi cu parlamentarii.

 

Şi noi vom da acest semnal pe care se pare că PDL şi aliaţii lor traseişti politici se feresc să îl dea, dar cred că reprezintă o schimbare fundamentală în modul în care oamenii văd parlamentarii”, a mai spus preşedintele PSD.

Potrivit unor surse social-democrate, Ponta cere o asemenea măsură întrucât are semnale că unii candidaţi cotaţi cu şanse mari să fie aleşi sau realeşi vor sări imediat în barca altor partide, cel mai suspectat fiind Marian Vanghelie, mai ales după ce Oana Mizil, iubita acestuia, a demisionat din PSD. Vanghelie va candida din partea PSD la Sectorul 5 pentru un al patrulea mandat, neavând contracandidat serios, iar apoi îl va lăsa cu „buza umflată” pe Victor Ponta. Este cunoscut faptul că Ponta şi Vanghelie îşi pun piedici reciproc, liderul social-democraţilor încercând de mai multe ori să îl tragă pe linie moartă pe primarul „care este”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.