Acasă Politic Bucureşti: Ziua Internationala a Sindromului Down, marcata pentru prima data in Romania,...

Bucureşti: Ziua Internationala a Sindromului Down, marcata pentru prima data in Romania, pe 21 martie

DISTRIBUIȚI

108558 – 08032012 – Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) iniţiază o serie de evenimente pentru a marca, pentru prima dată în România, Ziua Internaţională a Sindromului Down, 21 martie, recunoscută oficial de Naţiunile Unite în 2011.

CEDCD organizează la Bucureşti o masă rotundă pe tema drepturilor copiilor cu dizabilităţi intelectuale în parteneriat cu Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în data de 21 martie, precum şi un concert extraordinar în beneficiul copiilor cu sindrom Down din România în data de 22 martie. Concertul extraordinar va avea loc la sala de concerte Mihail Jora din Bucureşti şi îl va avea ca protagonist pe Sujeet Desai, un tânăr muzician de 30 de ani din Statele Unite ale Americii. Sujeet Desai va cânta alături de violonista Cristina Anghelescu şi Orchestra de Cameră Radio, dirijor Tiberiu Oprea, invitaţi speciali fiind actorul Valentin Teodosiu, solista Paula Seling şi BigBand Radio, dirijor Ionel Tudor.

Prezenţa lui Sujeet Desai în România este cu atât mai importantă cu cât parcursul său de până acum este unul impresionant: a făcut sport de performanţă, cântă la şapte instrumente şi este invitat peste tot în lume pentru a susţine, pe lângă concerte solo, ateliere de dezvoltare personală şi discursuri motivaţionale. Sujeet DESAI este un adevărat ambsador internaţional al persoanelor cu dizabilităţi, fiind diagnosticat el însuşi cu Sindrom Down.

”Prin aceste evenimente ne dorim să arătăm publicului larg cât de departe pot ajunge copii cu sindrom Down dacă au parte de servicii de asistenţă şi protecţie şi să marcăm începutul unei campanii de conştientizare a acestei problematici în România. Părinţilor din Romania care au copii cu sindrom Down şi sunt lipsiţi de orice perspectivă asupra viitorului copiilor lor, le oferim imaginea concretă a potenţialului pe care îl au aceşti copii. Publicului larg îi transmitem mesajul că sindromul Down nu se ia, iar prejudecăţile pot fi depăşite. Factorilor de decizie le semnalăm potenţialul acestor copii, potenţial care se poate manifesta dacă beneficiază de o educaţie şi intervenţie bazate pe standarde individuale, evitând transformarea lor în asistaţi sociali”, a declarat Mădălina Turza, preşedinte al Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).

CEDCD îşi propune ca, din fondurile strânse în urma concertului extraordinar în beneficiul copiilor cu Sindrom Down, să înfiinţeze o structură de intervenţie timpurie pentru copiii cu sindrom Down, care să îi şi ajute efectiv pe copii, fiind bazată pe cea mai nouă metodă de terapie, la ora actuală, în lume – PECS (Picture Exchance Communication System). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.