Acasă Politic Chisinau: Candidat-surpriza la Presedintia Republicii Moldova

Chisinau: Candidat-surpriza la Presedintia Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

108585 – 09032012 – După ce au fost vehiculate intens numele Veronicăi Bacalu și a lui Victor Pușcaș ca și candidații AIE la președinția Republicii Moldova, apar surprize pe scena politică. In acest moment, în cadrul AIE cele mai intense discuții se duc în privința președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti, ca și candidat la șefia statului, potrivit Romanian Global News. Mai mult, însuși Timofti a confirmat că reprezentanţii coaliţiei de guvernare i-au propus să candideze. „Da, m-au contactat din alianță, au vorbit cu mine. Dar până când nu voi fi propus oficial (dacă voi fi propus), nu comentez nimic, nu infirm şi nu resping nimic, să nu nimeresc în situaţia în care au nimerit cândva din alte state că ridicau mâinele în sus de bucurie şi pe urmă…”, a declarat Timofti.

 

 El a mai spus că nu s-a gândit deocamdată dacă ar accepta propunerea de a candida.             De menționat că nici Veronica Bacalu și nici Victor Pușcaș nu au fost contactați de nimeni din AIE pentru a li se propune să candideze sau cel puțin să li se ceară părerea, chiar dacă numele lor a fost menționat în repetate rânduri, inclusiv de membrii AIE.

            AIE mai are la dispoziţie încă trei zile pentru a finaliza discuţiile și a identifica un candidat care să fie susținut atât de alianță, cât și de grupul Dodon. Candidaţii pot depune dosarele până luni, la Comisia specială de desfăşurare a alegerilor pentru funcţia de preşedinte. Deputatul neafiliat Igor Dodon a declarat că nu va comenta nicio candidatură până când alianţa nu o va propune oficial. Ieri, Parlamentul a votat pentru stabilirea datei alegerii președintelui, la 16 martie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.