Acasă Politic Declaratiile presedintelui Traian Basescu l-au enervat pe deputatul Mihai Boldea, care a...

Declaratiile presedintelui Traian Basescu l-au enervat pe deputatul Mihai Boldea, care a iesit sa dea interviuri prin telefon

DISTRIBUIȚI

În timp ce autoritățile române anunță în și din toate direcțiile că sunt preocupate de aducererea în țară a deputatului fugar Mihail Boldea, acesta intră în direct la posturile de televiziune și acordă interviuri prin telefon edițiilor on-line ale publicațiilor. Astfel, vineri Boldea a declarat pentru Antena 3 că nu a fugit din ţară, că este la un safari, în Congo şi că se va întoarce de bunăvoie săptămâna viitoare. Mai mult acesta afirmă că în discuția pe care a avut-o cu procurorul în data de 16 martie, îl avertizase că intenționează să părăsească România și că anchetatorul i-a dat permisiunea. Din Africa, deputatul fugar lansează un atac virulent către foştii săi colegi de la PDL, pe care îi acuză că nu au respectat procedura. Apariţia lui Boldea coincide însă cu punerea sub sechestru a banilor săi şi ai apropiaţilor săi.

În declarațiile date pentru Antena 3, Boldea susține că a făcut plângeri la Parchetul General, la CSM și chiar la Administrația Prezidențială. ”L-am înregistrat la Băsescu în ianuarie şi poate verificaţi chestia asta şi i-am zis, domnule, sunt chemaţi martorii şi se trage de ei să dea declaraţii cum vrea DIICOT-ul ca să îmi facă dosar. Şi s-a făcut…”, susține Boldea, care acuză anchetatorii că i-au încălcat toate drepturile la apărare.

”Să nu mă caute domnul Băsescu, voi veni eu săptămâna viitoare. Acum caut bilet de avion. Vin să-mi ispăşesc păcatele în România, nu să stau fugar”, și-a continuat Boldea declarațiile, cu referire la afirmațiile ăcute în cursul zilei de vineri de președintele Traian Băsescu în legătură cu preocuparea sa constantă de a-l readuce în țară pe deputat. Acesta a mai lansat aczații grave la adresa anchetatorilor săi, afirmând că o rudă a procurorilui de caz este arestată pentru cel mai mare transport de ţigări din Galaţi, în timp ce procurorul are dreptul de a verifica pentru CSAT pe contrabanda de ţigări, că pe numele său au fost formulate multe plângeri pentru abuzuri, dar că în CSM aceste lucruri nu sunt luate în considerare. ”Şi doamna Kovesi, care a ieşit să facă acum punct electoral cu mine. Doamna Kovesi, atât vă întreb: drept la liberă apărare mai există în România? Iar Codruţ Olaru care a spus: Aa… Boldea, un golan, îl facem noi!  Până una alta, am bani la mine. Pot să rezist aici 2 ani de zile liniştit”, a continuat Bodea.

Acesta a mai susținut că nu a părăsit teritoriul României folosindu-se de calitatea de parlamentar, care îi dă dreptul la pașaport diplomatic. ”Am ieşit pe la Giurgiu, la ajuns în vama la turci, am luat avionul la Nairobi, din Nairobi am luat autobuzul via Congo. (…) Eu nu mi-am aranjat pentru că nu vreau să fug. (..) Nu m-am sustras de la nimic. Nu aveam nici o interdicţie, nu m-am sustras de la nimic, nu aveam nici o obligaţie să stau în ţară, nu aveam nimic nimic. Am plecat sâmbătă, cu un prieten”, a declarat Mihail Boldea ziariștilor Antenei 3.

În ceea ce-i privește pe colegii de partid, Boldea lansează alte acuzații de încălcarea procedurilor. ”Eu nu am ştiut de nici un dosar. Nu m-a citat nimeni să mă duc să mă prezint. Domnul Băsescu, atunci când a fost cercetat a avut parte de o justiţie corectă. Acelaşi lucru îmi doresc şi eu, să se respecte justiţia. Îmi doresc să se constate că avizul  care a fost dat de Parlament este ilegal, îmi doresc să se constate că au un mandat de arestare în lipsă pentru care eu nu am fost citat”, a mai afirmat Boldea.

Deputatul Mihail Boldea este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. El a părăsit România sâmbătă, 17 martie, iar marţi 20 martie i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Joi, ICCJ a emis mandat de arestare în lipsă pe numele său, iar vineri dimineaţă a fost dat în urmărire internaţională. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.