Acasă Politic Germania : Scriitori romani la Targul de Carte de la Leipzig

Germania : Scriitori romani la Targul de Carte de la Leipzig

DISTRIBUIȚI

108808 – 16032012 – În perioada 15 – 18 martie 2012 se desfăşoară unul dintre cele mai importante târguri de carte din Germania, târgul de carte de la Leipzig. Cu cei peste 160.000 de vizitatori, 3000 de jurnalişti, 2780 de autori invitaţi, cu peste 100.000 de cărţi, dintre care 20.000 de noi apariţii, peste 1000 de standuri şi 2071 de edituri din 44 de ţări, Târgul de Carte de la Leipzig, este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din întreaga lume.

Participarea românească la Leipzig este, din nou, remarcabilă: numeroşi scriitori români, veniţi cu sprijinul ICR Berlin, al Centrului Naţional al Cărţii şi al Ministerului Culturii şi Cultelor: Ovidiu Nimigean, Ana Maria Sandu, Filip Florian, Marin Mălaicu Hondrari, Jan Cornelius, Robert Şerban, Daniel Vighi, Eginald Schlattner.

În acest an, la proiect participă scriitori din 14 ţări europene: Estonia, Grecia, Croaţia, Lituania, Polonia, România, Elveţia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Cehia, Ungaria şi Cipru. Fragmentele prezentate în cadrul lecturilor vor fi editate într-o broşură. O premieră o constituie participările Elveţiei (cu scriitori de limbă retoromană) şi Spaniei, cu un autor din Catalonia. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.