Acasă Politic Iasi: Gheorghe Nichita: „Frunzaverde a demisionat pentru că PDL s-a transformat intr-un...

Iasi: Gheorghe Nichita: „Frunzaverde a demisionat pentru că PDL s-a transformat intr-un partid-stat”

DISTRIBUIȚI

109120 – 29032012 – Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a comentat într-o conferinţă de presă plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL, spunând că acest fapt este o consecinţă a transformării PDL dintr-un partid al primarilor într-un partid stat, un partid centralizat.

Vicepreşedintele PSD a afirmat că îl cunoaşte foarte bine pe Frunzăverde, apreciind principiile, intelectul şi cultura acestuia, iar nemulţumirile care au dus la decizia acestuia nu fac decât să confirme ceea ce primarii opoziţiei au spus de ani de zile: toate veniturile sunt la nivelul Guvernului, iar banii fie au fost distribuiţi pe criterii politice, fie au fost folosiţi pentru şantaj politic pentru atragerea primarilor altor partide.

„Cei de la PDL au câştigat alegerile spunând tot timpul că vor descentralizare, că vor ca primăriile să aibă venituri proprii şi să le poată gestiona. Ce a spus Frunzăverde? Că în timp ce banii sunt la nivelul Guvernului, răspunderea este la primari şi preşedinţii de consilii judeţene. Deci, descentralizarea de fapt nu s-a făcut”, a spus Gheorghe Nichita.

Primarul Iaşului crede că păcaul cel mai mare al actualului guvern este că a folosit banii statului pentru a-şi face mereu campanie electorală, pentru a sprijini în mod discriminatoriu anumiţi primari şi să facă şantaj politic cu primarii Opoziţiei.

„Şi eu am sperat, iar noi, primarii şi preşedinţii de comsilii judeţene, am spus-o cu subiect şi predicat la diverse întâlniri atât cu preşedintele Băsescu, cât şi cu premierul Emil Boc: Aţi promis să faceţi treabă, aţi fost primar, domnule preşedinte Băsescu, aţi fost primar, domnule premier Boc! Ştiţi ce aveţi de făcut. Dânşii au spus da şi au facut nu. Din ce cauză? Pentru că au încercat tot timpul să facă un partid-stat. Iar banii respectivi, drama nu este că nu i-au dat către primării, drama este că acei bani i-au condiţionat unde să meargă – câştigă firma cutare care este a clientelei PDL, se îmbogăţesc corupţii, se fac bani pentru partid şi pentru campania din 2012 şi aşa mai departe”, a concluzionat liderul social-democrat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.