Acasă Politic Iasi: Premierul Ungureanu vrea un dialog pragmatic in relatiile cu Rusia

Iasi: Premierul Ungureanu vrea un dialog pragmatic in relatiile cu Rusia

DISTRIBUIȚI

108411 – 04032012 – Premierul Mihau Razvan Ungureanu a declarat sambata dupa sedinta comuna de guvern Romania – Republica Moldova ca „trebuie sa privim Rusia ca pe un posibil partener economic de valoare pentru noi”.

Invitat sa comenteze cum va influenta rezultatul alegerilor prezidentiale din Rusia relatia cu Romania, premierul roman a raspuns ca „Romania isi propune un dialog mai intens cu Rusia pentru clarificarea si rezolvarea unor probleme aflate inca in suspensie, cu intentia de a avea un parteneriat in primul rand economic cu statul rus, bazat pe respect si beneficii reciproce”.

Mihai Razvan Ungureanu a mai spus ca raporturile bilaterale cu Rusia se desfasoara pe cel putin doua paliere, in interiorul Uniunii Europene „ca stat membru in cazul Romaniei”, dar si raportul bilateral „nemijlocit”. 

„Credem ca un dialog pragmatic, asezat pe intelegeri foarte clare, dar si pe explicatii foarte clare, foloseste ambelor capitale. Ca partener economic, Federatia Rusa poata fi intr-adevar importanta pentru Romania, in conditiile in care exista respect pentru angajamente si beneficiu mutual”, a mai spus Ungureanu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.