Acasă Politic Oradea: Sef de la Transgaz Satu Mare, trimis in judecata pentru contrabanda...

Oradea: Sef de la Transgaz Satu Mare, trimis in judecata pentru contrabanda cu tigari

DISTRIBUIȚI

108481 – 06032012 – Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecată pe şeful sectorului Satu Mare al Transgaz, Dumitru Godîncă, şi pe Ioan Paul, operator de traseu al acelaiași companii, pe care îi acuză de dare de mită şi tentativă la infracţiunea de contrabandă calificată.

Potrivit procurorilor, “în perioada februarie – martie 2011, inculpaţii Godîncă Dumitru, şef sector Satu Mare la S.C. Transgaz S.A. şi Paul Ioan, angajat la sectorul Satu Mare al S.C. Transgaz S.A., au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări săptămânal, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal. În acest sens, inculpaţii au luat legătura cu doi angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare şi le-au oferit 50 de euro pentru fiecare bax cu ţigări adus ilegal în România pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să le permită introducerea în ţară a ţigărilor în modalitatea descrisă mai sus. Pentru că inculpatul Godîncă Dumitru nu a mai ajuns la o înţelegere cu furnizorii ţigărilor din Ucraina, întreg planul infracţional nu a mai fost finalizat”.

Cei doi au fost reținuți pe 26 ianuarie, dar procurorii nu au cerut și prelungirea mandatului de arestare. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.