Acasă Politic Paris: Presedintele Senatului Romaniei i-a cerut omologului spaniol ridicarea restrictiilor de munca...

Paris: Presedintele Senatului Romaniei i-a cerut omologului spaniol ridicarea restrictiilor de munca pentru romani

DISTRIBUIȚI

108817 – 18032012 – Preşedintele Senatului României, Vasile Blaga, a avut, la Paris, o întâlnire bilaterală cu omologul său spaniol Pio Garcia Escudero cu ocazia participării la reuniunea Asociaţiei Senatelor din Europa. În cadrul discuţiilor, Blaga şi-a informat omologul spaniol în privinţa progreselor realizate de România cu privire la toate cele patru condiţionalităţi din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi a mulţumit Spaniei pentru susţinerea acordată în toţi aceşti ani pentru aderarea la spaţiul Schengen.

În altă ordine de idei, Blaga l-a informat pe preşedintele Senatului Spaniei că România consideră oportună încheierea cât mai curând a unui parteneriat strategic româno-spaniol, având în vedere nivelul ridicat al relaţiilor bilaterale în domeniul politic şi economic.

De asemenea, preşedintele Senatului României a arătat că ţara noastră doreşte o revizuire a deciziei autorităţilor spaniole de a reintroduce restricţii privind accesul pe piaţa muncii pentru cetăţenii români având în vedere faptul că în Spania comunitatea românească este bine integrată şi a contribuit substanţial la dezvoltarea economiei din această ţară. Blaga i-a solicitat interlocutorului său sprijinul în vederea eliminării restricţiilor privind accesul pe piaţa muncii al cetăţenilor români, impuse de fostul Guvern spaniol. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.