Acasă Politic Pitesti: Fost director al CEC Bank Ramnicu Valcea, trimis in judecata pentru...

Pitesti: Fost director al CEC Bank Ramnicu Valcea, trimis in judecata pentru credite date pe ochi frumosi

DISTRIBUIȚI

109104 – 28032012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a fostului director al CEC Bank – Sucursala Râmnicu Vâlcea Dorin Dobrişan pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată (26 de acte materiale).

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Ovidiu Văleanu, administrator al SC Total Distribution Group Vâlcea S.R.L. Râmnicu Vâlcea şi SC Topi Import Export S.R.L. Râmnicu Vâlcea, pentru infracţiunile de dare de mită în formă continuată (26 de acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, săvârşită în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată săvârşită în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită, Florian Arsenescu, director economic la aceleaşi două firme mentionate mai sus, pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită, Maria Popescu, casier la Total Distribution Group Vâlcea, şi Marian Petrescu, administrator la SC Total Distribution Group Argeş S.R.L. Piteşti şi asociat la Topi Import Export, pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii decembrie 2007, Dorin Dobrişan, în calitate de director al CEC Bank – Sucursala Râmnicu Vâlcea şi preşedinte al Comitetului de credite al aceleiaşi unităţi bancare, a pretins şi primit cu titlu de mită de la Ovidiu Văleanu, administrator al SC Total Distribution Group Vâlcea S.R.L. Râmnicu Vâlcea şi SC Topi Import Export S.R.L. Râmnicu Vâlcea, un autoturism de teren cu o valoare de achiziţie de 267.642,90 lei, precum şi foloase necuvenite în sumă totală de 9.902,36 lei. Maşina şi foloasele necuvenite au fost primite pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, Dorin Dobrişan să îl sprijine pe Ovidiu Văleanu să obţină în mod fraudulos mai multe credite în valoare totală de 13.100.000 lei pentru firmele pe care le reprezenta şi, pentru sine, un credit de nevoi personale în valoare de 562.500 lei. Spre exemplu, o parte din contravaloarea autoturismului a fost plătită de Ovidiu Văleanu la data la care a fost suplimentat unul dintre creditele pentru firme.În acest context, în vederea obţinerii creditului de nevoi personale, Ovidiu Văleanu a întocmit în fals şi a folosit mai multe documente (contract de consultanţă încheiat cu Topi Import Export şi o adeverinţă de salariat şi vechime în muncă în cadrul aceleiaşi firme), acte semnate şi de Florian Arsenescu, în calitate de director economic. În acelaşi scop, a determinat un angajat al firmelor respective să întocmească în fals două facturi fiscale pe care le-a folosit la documentaţia de creditare. Cu ocazia audierii în calitate de martori în acest dosar penal, Marian Petrescu şi Maria Popescu, angajaţi la firmele reprezentate de Ovidiu Văleanu, au făcut afirmaţii mincinoase în scopul de a-l exonera pe acesta de răspundere penală. Până în prezent, CEC Bank nu s-a constituit parte civilă în cauză. În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând lui Ovidiu Văleanu şi asupra unei sume de bani aparţinând lui Dorin Dobrişan. Dorin Dobrişan a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA în cursul lunii octombrie 2010. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Vâlcea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.