Acasă Politic Roma: Parlamentari din mai multe tari europene impotriva traficului de persoane

Roma: Parlamentari din mai multe tari europene impotriva traficului de persoane

DISTRIBUIȚI

108950 – 22032012 – Deputatul Valeriu Zgonea participă, în calitate de coordonator al Grupului parlamentar pentru combaterea traficului de persoane, înfiinţat în cadrul Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului României, la Seminarul privind traficul de fiinţe umane, care se desfăşoară la Roma, pe 21 şi 22 martie 2012. Seminarul este organizat în cadrul proiectului „Parlamentari împotriva traficului de persoane”, finanţat de Comisia Europeană şi de Tudor Trust, printre parteneri regăsindu-se Grupul pentru combaterea traficului de femei şi copii al Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii, Fundaţia Anti-Trafic şi ECPAT din Regatul Unit, Asociaţia „High Level Group for Children” din România. Legislaţia anti-trafic în domeniul protecţiei victimelor constituie tema principală a seminarului la care participă parlamentari din mai multe ţări europene, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în combaterea traficului de persoane. Discuţiile vizează, totodată, aplicarea măsurilor speciale de protecţie a victimelor şi a măsurilor de prevenţie din noua Directivă privind combaterea traficului de persoane.

Proiectul „Parlamentari împotriva traficului de persoane” are ca obiectiv să contribuie la crearea unei reţele de Grupuri în parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene, dar şi din state vecine Uniunii, care se confruntă cu traficul de persoane, un fenomen extrem de grav, care a căpătat amploare în ultimii ani.

Deputatul Valeriu Zgonea a declarat ca a suportat din veniturile proprii costurile legate de această deplasare. – www.promptemdia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.