Acasă Politic Strasbourg: Sabin Cutas atrage atentia in PE asupra exploatarii copiilor prin munca

Strasbourg: Sabin Cutas atrage atentia in PE asupra exploatarii copiilor prin munca

DISTRIBUIȚI

108738 – 14032012 – Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional din Parlamentul European, a pledat, în cadrul dezbaterii din plenul PE privind munca copiilor în domeniul cacauei, pentru încetarea exploatării copiilor. Deputatul european a atras atenţia asupra condiţiilor dificile de muncă pe câmpurile de cacao, reamintind că Uniunea Europeană dispune de instrumentele necesare pentru a convinge statele care încă folosesc copii ca forţă de muncă să pună capăt acestei practici.

„Potrivit UNICEF, aproximativ 158 milioane de copii între 5 şi 14 ani lucrează, respectiv unul din şase copii la nivel mondial. Milioane de copii muncesc în condiţii ce le pun sănătatea în pericol, intrând în contact cu produse chimice nocive. Doar în Africa de Vest mai mult de 100.000 de copii lucrează în cele mai dificile condiţii pe câmpurile de cacao, iar 10.000 dintre ei sunt victimele traficului de persoane. Preţurile mici de comercializare pentru cacao împing fermierii să folosească forţa de muncă infantilă, acest lucru având consecinţe profunde asupra sănătăţii copiilor şi a activităţii lor şcolare”, a declarat Sabin Cutaş.

„Consider accesul la educaţie o condiţie fundamentală pentru reducerea sărăciei şi pentru încetarea exploatării copiilor în câmpul muncii. Uniunea dispune de instrumentele necesare pentru a convinge statele care încă folosesc copii ca forţă de muncă să pună capăt acestei practici. Reamintesc aici de posibilitatea suspendării acordării preferinţelor comerciale din cadrul sistemului generalizat al preferinţelor, precum şi de necesitatea ca toate acordurile comerciale cu ţările terţe să conţină dispoziţii privind eliminarea muncii copiilor”, a conchis deputatul european. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.