Acasă Politic Timisoara: Retea specializata in traficul de migranti,...

Timisoara: Retea specializata in traficul de migranti, destructurata la Timisoara

DISTRIBUIȚI

109125 – 29032012 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu S.R.I. – Secţia Timiş, cu Brigada de Compatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din români şi algerieni, specializat în traficul de migranţi.

Specialişti ai Poliţiei de Frontieră au iniţiat, la începutul acestui an, un complex de măsuri informativ – operative în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de migranţi care acţiona pe ruta Turcia-Grecia-Macedonia-Serbia-România-Ungaria-Austria. S-a stabilit că grupul infracţional era extrem de bine organizat, cu atribuţii precis delimitate. În România membrii grupării se ocupau cu preluarea migranţilor de la segmentul reţelei din Serbia şi ulterior se ocupau de transportul şi călăuzirea migranţilor în scopul trecerii ilegale a frontierei româno-ungare, destinaţia finală fiind Austria. Totodată, aceştia racolau migranţi şi din rândul solicitanţilor de azil aflaţi în centrele de cazare de pe teritoriul României. Din declaraţii a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 300 – 500 euro pentru a-l transporta la destinaţie.

În urma acţiunilor desfăşurate de anchetatori, au fost reţinute, în cursul nopţii trecute şi astăzi, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad şi pe raza localităţii Timişoara, şase persoane (patru români şi doi algerieni), care faceau parte din grupul infracţional. Unul dintre români, în vârstă de 28 de ani, este considerat liderul segmentului românesc al grupării infracţionale.

Cele şase persoane sunt în prezent reţinute şi audiate, urmând a fi prezentate Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Destructurarea reţelei a fost facilitată de faptul că în ultima lună un poliţist de frontieră, sub acoperire, a fost infiltrat în cadrul grupului organizat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.