Acasă Politic Valcea: Ministrul Berca condamna “complicitatile” dintre angajatii MAI si cei ai autoritatilor...

Valcea: Ministrul Berca condamna “complicitatile” dintre angajatii MAI si cei ai autoritatilor locale

DISTRIBUIȚI

108800 – 16032012 – Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a avut, vineri, la Râmnicu Vâlcea, întâlniri de lucru cu şefii structurilor teritoriale ale M.A.I. şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţul Vâlcea. În cadrul întâlnirilor, ministrul Gabriel Berca a subliniat importanţa alocării de fonduri pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiilor de urgenţă la nivel local, amintind în acest sens dificultăţile întâmpinate, în unele cazuri, de autorităţile locale la intervenţiile pentru deszăpezirile din această iarnă. „Legislaţia actuală dă posibilitatea alocării către consiliile locale şi către cele judeţene, pentru situaţii de urgenţă, a unui procent de până la 5% din bugetul local, dar trebuie căutate soluţii astfel încât să devină obligatorie alocarea de resurse suficiente

 pentru a gestiona corespunzător situaţiile de urgenţă”, a susţinut Gabriel Berca.

Ministrul a declarat că sunt inacceptabile „complicităţile” dintre lucrătorii M.A.I. sau cei ai autorităţilor locale şi mediul economic sau politic, precizând că astfel de situaţii vor fi sancţionate cu fermitate. „Vă cer să colaboraţi, dar să nu faceţi compromisuri!”, a precizat ministrul Berca.

Oficialul M.A.I. a subliniat că integritatea şi profesionalismul trebuie să fie  imperative categorice ale meseriei de poliţist, context în care a menţionat că sunt foarte importante activităţile cu caracter preventiv desfăşurate de structurile de specialitate din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Gabriel Berca a reiterat priorităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru perioada următoare, insistând pe atragerea de fonduri europene şi pe combaterea evaziunii fiscale, sens în care a solicitat autorităţilor locale să colaboreze pentru a creşte eficienţa activităţilor în aceste domenii.

Referindu-se la alegerile locale care vor avea loc în luna iunie, ministrul Berca a solicitat tuturor celor implicaţi să dea dovadă de corectitudine şi profesionalism.

Ministrul a subliniat că pe lista de priorităţi a conducerii instituţiei se află şi identificarea de soluţii pentru încadrarea absolvenţilor şcolilor de agenţi ale ministerului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.