Acasă Politic Varsovia: Tragedie feroviara in Polonia

Varsovia: Tragedie feroviara in Polonia

DISTRIBUIȚI

108410 – 04032012 – Doua trenuri expres care circulau pe magistrala Varsovia – Cracovia s-au ciocnit, sambata seara, in dreptul localitatii Szczekociny. Din primele date, circa 14 persoane si-au pierdut viata si alte 60 au fost ranite, potrivit BBD. Persoanele ranite au fost spitalizate, majoritatea fiind in stare grava.

Trenul care mergea spre Varsovia se pare ca a fost indrumat gresit, fiind trimis pe o linie pe care venea, din sens invers, expresul de Varsovia. In momentul producerii accidentului, in gara Szczekociny aveau loc lucrari de reparatii.

Operatiunile de salvare se desfasoara cu dificultate, din cauza numeroaselor persoane care au ramas prinse in vagoanele distruse. Impactul a fost devastator, deoarece, cel putin unul dintre trenuri circula cu circa 120 de km/h, potrivit unor surse de la fata locului.

Premierul Donal Tusk s-a deplasat de urgenta la locul tragediei, fiind insotit de ministrul polonez al Transporturilor, Slawomir Nowak, care a apreciat ca aceasta este cea mai grava catastrofa feroviara de dupa 1990. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.