Acasă Politic Victor Ponta – singurul politician roman printre nominalizatii „Young Global Leaders”

Victor Ponta – singurul politician roman printre nominalizatii „Young Global Leaders”

DISTRIBUIȚI

108550 – 08032012 – Forumul Economic Mondial, cunoscut pentru organizarea summit-ului de la Davos, a făcut publică, pe 6 martie a. c., lista persoanelor nominalizate pentru anul 2012 pentru a se alătura iniţiativei „Young Global Leaders”. Iniţiativa are rolul de a continua proiectul derulat anterior de către Forum, „Global Leaders of Tomorrow”. Anual, în jur de 200 de personalităţi cu vârsta sub 40 de ani din diferite domenii (medicină, artă, cultură, sport, politică, finanţe, economie, administraţie publică) sunt selectaţi pentru a deveni parte a programului „Young Global Leaders”, a cărui sarcină este de a participa la elaborarea Iniţiativei 2030 şi de a dezvolta reţelele politice, administrative şi educaţionale ale leadershipului secolului XXI.

Alături de Victor Ponta, primul politician român şi al doilea cetăţean român nominalizat pentru a deveni parte a proiectului, în 2012 s-au alăturat celorlalţi membri ai grupului reunit sub umbrela Formului personalităţi, precum ministrul Muncii din Australia, Kate Ellis, ministrul Sănătăţii din Germania, Daniel Bahr, sau primarul oraşului Florenţa, Matteo Renzi, potrivit unui comunicat al PSD.

Nominalizaţii se alătură astfel unui grup de personalităţi care participă la stabilirea agendei World Economic Forum, la organizarea mai multor summit-uri, evenimente locale sau regionale sau la programe de dezvoltare sau educaţionale (precum modulul de „Leadership şi Politici Publice pentru secolul 21”, găzduit), în vederea oferirii de soluţii inteligente pentru problemele globale curente. Victor Ponta se alătură astfel unui colectiv din care au făcut sau fac parte în continuare personalităţi precum Larry Page, cofondator al Google; Anders Borg, ministrul suedez de Finanţe; Ed Milliband, conducătorul laburiştilor britanici sau sportivi precum Steffi Graf sau Michael Schumacher. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.