Acasă Politic Bihor: Restrictii de circulatie a automarfarelor pe teritoriul Ungariei

Bihor: Restrictii de circulatie a automarfarelor pe teritoriul Ungariei

DISTRIBUIȚI

109274 – 04042012 – Autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea că, în perioada 7 aprilie 2012, orele 23.00 – 9 aprilie 2012, orele 23.00, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată temporar circulaţia tuturor categoriilor de autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că pe 8 şi 9 aprilie 2012, în Ungaria se celebrează Sărbătorile Pascale, zilele respective fiind declarate nelucrătoare.

„Având în vedere acest fapt, autorităţile de frontieră vor efectua, în această perioadă, controlul comun pentru ieşirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice. Poliţiştii de frontieră români cooperează cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontieră de la graniţa comună). De asemenea, conducerea ITPF Oradea va dispune măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, dacă situaţia o va impune, atât pe sensul de ieşire din ţară cât şi pe cel de intrare. ITPF Oradea a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat, în prezent acesta desfăşurându-se în condiţii normale”, a declarat Lazăr Dan, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.