Acasă Politic Bruxelles: Seful diplomatiei romane la reuniune ministrilor de Externe si Apararii din...

Bruxelles: Seful diplomatiei romane la reuniune ministrilor de Externe si Apararii din statele NATO

DISTRIBUIȚI

109557 – 18042012 – Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, va participa la Bruxelles, pe 18 şi 19 aprilie 2012, la reuniunea comună a miniştrilor de externe şi ai apărării din statele membre NATO, principalul eveniment politic organizat în pregătirea Summit-ului NATO de la Chicago din 20-21 mai 2012.

Agenda politică a ministerialei NATO include subiecte de interes aliat privind perioada post-tranziţie din Afganistan, declararea capabilităţii interimare a NATO în domeniul apărării antirachetă, revizuirea posturii de apărare şi descurajare a NATO şi capabilităţile Alianţei Nord-Atlantice, potrivit unui comunicat al MAE.

De asemenea, aliaţii vor discuta despre parteneriatele NATO. Discuţiile vor viza o abordare mai largă, atât cu referire la partenerii din vecinătatea Alianţei, cât şi în ceea ce priveşte relaţia cu ţările Dialogului Mediteranean şi a Iniţiativei de Cooperare de la Istanbul, în contextul evoluţiilor din regiunea Orientului Mijlociu şi Nordului Africii.

În ziua de 19 aprilie 2012, ministrul Cristian Diaconescu va participa la reuniunea miniştrilor de externe, în formatul Consiliului NATO-Rusia. De asemenea, tot pe 19 aprilie 2012, va avea loc o reuniune comună a statelor membre NATO cu statele contributoare la operaţiunea ISAF din Afganistan.

În marja reuniunii ministeriale comune a NATO, ministrul Diaconescu va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologi aliaţi şi parteneri. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.