Acasă Politic Bucuresti: „Aranjamentul regional cu privire la serviciul de radiocomunicatii pe caile de...

Bucuresti: „Aranjamentul regional cu privire la serviciul de radiocomunicatii pe caile de navigatie interioara” a fost revizuit

DISTRIBUIȚI

109616 – 19042012 – Textul revizuit al „Aranjamentului regional cu privire la serviciul de radiocomunicatii pe caile de navigatie interioara”, denumit si „Bucuresti Arrangement 2012”, agreat intre 16 tari europene pentru a stabili principii si reguli comune pentru transportul in siguranta a persoanelor si marfurilor pe caile de navigatie interioara din Europa, a fost semnat, pe 18 aprilie a. c., în cadrul unei ceremonii desfasurate la Bucuresti. La ceremonia de semnare au luat parte reprezentantii urmatoarelor state: Belgia, Bulgaria, Cehia, Croatia, Olanda, Rom?nia si Ungaria. Comitetul RAINWAT a autorizat si folosirea unei proceduri de semnare denumita generic „electronica”,  pe care o parte dintre statele membre au aplicat-o deja sau o vor aplica in cel mai scurt timp pentru a adera la aranjament.

Aranjamentul regional cu privire la serviciul de radiocomunicatii pe caile de  navigatie interioara – RAINWAT (Regional Arrangement on the Radiocommunication Service for INland WATerways) reprezinta varianta revizuita a Aranjamentului regional cu privire la serviciul radiotelefonic pe caile de navigatie interioara (semnat la Basel in anul 2000) si este un acord regional cu caracter tehnic creat in baza articolului 6 al Regulamentului Radiocomunicatiilor al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, agreat in scopul implementarii unor principii si reguli comune pentru transportul in siguranta a persoanelor si marfurilor pe caile de navigatie interioara europene, precum si in vederea stabilirii de politici si reguli obligatorii in ceea ce priveste radiocomunicatiile pe caile de navigatie interioara europene.

Tarile semnatare ale acestui aranjament sunt cele parcurse de Dunare si Rin: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croatia, Elvetia, Franta, Luxemburg, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, Rom?nia, Serbia, Slovacia si Ungaria.

ANCOM este membru al Comitetului European RAINWAT, organizatie care evalueaza si actualizeaza  permanent Aranjamentul regional, implement?nd principii si reguli comune pentru ca transportul persoanelor si marfurilor pe apele din Europa sa se desfasoare in conditii de siguranta.

ANCOM detine presedintia Comitetului RAINWAT din anul 2002, reprezentantul ANCOM fiind reconfirmat in aceasta functie de doua ori, in anii 2006 si 2009, ca urmare a rezultatelor in coordonarea si managementul activitatii Comitetului pentru un mandat care se va incheia in anul 2012.

Faptul ca aceasta ceremonie de semnare a avut loc la Bucuresti reprezinta o recunoastere a celor aproape 10 ani de coordonare a radiocomunicatiilor pe caile de navigatie interioara europene de catre ANCOM, timp in care Autoritatea a promovat numeroase initiative ce au contribuit la desfasurarea in conditii bune a navigatiei si a radiocomunicatiilor aferente, armonizate si care au oferit echipajelor posibilitatea de a utiliza proceduri identice in toate tarile tranzitate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.