Acasă Politic Bucuresti: Blejnar, ăl mai smecher finantist

Bucuresti: Blejnar, ăl mai smecher finantist

DISTRIBUIȚI

109553 – 18042012 – Fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar, sustine ca nu a fost demis, ci că a demisionat, pentru că a transmis la cabinetul premierului Ungureanu inca de acum doua luni, demisia sa in alb, considerand ca tinta de 2 miliarde de euro incasari la buget in doua luni era dificil de realizat. „In urma cu 60 de zile am inaintat prim-ministrului demisia mea din functia de presedinte al ANAF, iar azi domnia sa ori a facut operationala acea decizie ori pur si simplu a luat decizia de a ma revoca din functie. Consider ca este un gest de demnitate si onoare pe care poate sa il faca un demnitar al statului atunci cand are in fata un target si o tinta ambitioase, pe care este posibil sa nu le realizeze”, a spus Blejnar, marti seara, la Romania TV.

 

Blejnar sustine ca tinta a fost totusi realizata intr-o oarecare masura. „Doar ANAF si institutiile din subordine au constatat sume de aproximativ 1% din PIB. Daca adaugam si constatarile celorlalte institutii ale statului care au atributii pe linia combaterii evaziunii fiscale, eu cred ca suntem cam acolo, dar nu suntem acolo. Prin urmare, a fost decizia exclusiva a prim-ministrului”, a adaugat fostul sef al Fiscului.

„Tinta nu a fost nerealista, ci foarte greu realizabila in ceea ce priveste varsarea efectiva a banilor in cont. Premierul a cerut ca banii sa fie adusi la buget in conditiile legii, acest lucru inseamna inclusiv dreptul la contestat si dreptul la justitie. Sumele pe care le-am stabilit noi fac obiectul contestarii si sunt prin diverse stadii de contestare.

Sper ca noul sef al ANAF impreuna cu echipa de la ANAF sa reuseasca sa mentina trendul pozitiv al constatarilor si al incasarilor din ultima perioada. Trimestrul I 2012 fata de trimestrul I din 2011, am avut un plus de incasari de 850 de milioane de euro bani in cont si sper ca in perioada viitoare activitatea ANAF sa creasca”, a precizat Blejnar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.