Acasă Politic Bucuresti: Carmen Moldovan (PSD): Premierul joaca de partea RMGC recunoscandu-se “interesat economic”

Bucuresti: Carmen Moldovan (PSD): Premierul joaca de partea RMGC recunoscandu-se “interesat economic”

DISTRIBUIȚI

109278 – 04042012 – Carmen Moldovan, presedintele Forumului National al Ecologistilor (FNE) din PSD, condamna atitudinea premierului Ungureanu, care si-a declarat explicit sustinerea fata de compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), sustinatoare a unui proiect minier cu cianuri.

            “Premierul a declarat cu nonsalanta: Am o atitudine neutra dar interesata economic. Aceasta esteo contradictie in termeni si ambiguitatea lasa sa se inteleaga clar de partea cui joaca actualul premier. In niciun caz de partea mediului sau a dezvoltarii regiunii Rosia Montana!”, afirma Carmen Moldovan.

            Mai mult, declaratia potrivit careia premierul doreste sa afle “de ce exista aceasta intarziere enorma, din 1997 pana acum” arata cu claritate dorinta sa de a accelera luarea unei decizii favorabile proiectului minier. “Aceste afirmatii sunt extrem de grave, deoarece reprezinta o forma de a pune presiune asupra membrilor guvernului, fortandu-i sa acorde rapid avizele favorabile care sa permita declansarea acestui proiect. Este o atitudine lipsita de morala. Premierul incearca sa joace rolul politicianului educat, dar nici macar nu mimeaza o minima preocupare pentru morala, onoare si raspundere. Este arogant si agresiv, si nu da raspunsuri la problemele importante”, adauga deputatul PSD.

            Prim-ministrul a sustinut ca a stat de vorba cu ministrul Economiei, cu ministrul Culturii si cu ministrul Mediului, carora le-a solicitat informatii despre acest proiect. Insa nu membrii guvernului sunt cei pe care trebuie sa-i asculte premierul: “Specialistii in domeniile mediului, patrimoniului, culturii si dezvoltarii durabile, organizatiile nonguvernamentale, localnicii din Rosia Montana – ei trebuie ascultati de autoritati, pentru a se putea lua o decizie corecta cu privire la viitorul zonei. Mascarada consultarii in interiorul guvernului este un gest penibil, care ne arata adevaratele intentii ale premierului Ungureanu in acest subiect”, a declarat Carmen Moldovan. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.