Acasă Politic Bucuresti: Cel mai mare eveniment mondial din educatie a inceput la Bucuresti

Bucuresti: Cel mai mare eveniment mondial din educatie a inceput la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

109778 – 26042012 – Ministrii invatamantului superior din 47 de tari europene participa la Conferinta Bologna care are loc, joi si vineri, la Bucuresti. In cadrul evenimentului va fi adoptata Strategia de mobilitate care prevede ca, pana in 2020, 20% din absolventii din Europa isi vor petrece o parte a studiilor in strainatate.

Conferinta ministeriala de la Bucuresti va stabili prioritatile pentru faza urmatoare a procesului de la Bologna (2012-2015) pentru tarile din Spatiul european al invatamantului superior (SEIS).

Ministrii vor adopta Strategia de mobilitate Bologna care prevede ca, pana in 2020, 20% dintre absolventii de invatamant superior din Europa isi vor face o parte a studiilor in strainatate, in conformitate cu cadrul de referinta european pentru mobilitatea invatamantului superior, adoptat in noiembrie 2011.

Conferinta de la Bucuresti este organizata impreuna cu Forumul politic Bologna, care reuneste tari din afara SEIS.

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, declara recent ca la Conferinta Bologna vor fi aproximativ 500 de participanti , cel mai mare eveniment educational mondial, similarul summit-ului NATO din politica, pentru organizarea caruia au fost alocati peste 256.000 de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.