Acasă Politic Bucuresti: China vrea mai multa miere romaneasca

Bucuresti: China vrea mai multa miere romaneasca

DISTRIBUIȚI

109792 – 26042012 – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, s-a întâlnit joi cu o delegaţie a companiei chineze China Sundries & Flowers IMP & EXP Corp, condusă de directorul acesteia, Hui Xing Hui. Compania este parte a corporaţiei COFCO, recunoscută ca fiind unul dintre cele mari holding-uri din lume. Compania chineză este unul din principalii importatori de miere pe piaţa chineză, iar vizita în România este organizată, în perioada 24 – 29 aprilie 2012, cu scopul de a creşte importurile de produse apicole româneşti în China. În cadrul întâlnirii organizate la sediul Minterului Agriculturii, Stelian Fuia a apreciat că Ronia oferă o gamă largă de produse agricole care pot fi exportate pe piaţa asiatică. Sectorul apicol este cel care a avut

cel mai mare interes pentru transformarea din apicultura conventională în apicultura ecologică. Condiţiile climatologice, pedologice şi tradiţia pentru creşterea albinelor, îmbraţişată din cele mai vechi timpuri de apicultorii români, permit dezvoltarea apiculturii ecologice, deoarece în România gradul de utilizare a pesticidelor şi a tratamentelor pentru culturile agricole este redus comparativ cu celelalte ţări.

“Provocarea României este creşterea capacităţii sale de a profita de cererea mare anticipată de produse româneşti, ecologice, chiar dacă în acest moment, România este exportator exclusiv de materii prime şi produse cu un grad slab de procesare”, a declarat ministrul Fuia în cadrul întâlnirii.

„Vom creşte importul de miere din România, miere de calitate. Dorim să cumpărăm cantităţi de miere cât mai mari.”, a replicat directorul companiei chineze China Sundries & Flowers IMP & EXP Corp. Oaspetele chinez a adăugat că importă miere din România de trei ani, iar volumul importurilor a crescut anual.

În plus, delegaţia chineză şi-a anunţat intenţia de a importa şi alte produse româneşti, în principal vin.

Cu ocazia acestei vizite, reprezentanţii companiei chineze au întâlniri cu mai mulţi producători de miere din ţara noastră în vederea încheierii de parteneriate pentru pătrunderea, cu succes, pe piaţa asiatică. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.