Acasă Politic Bucuresti: Conducerea Insititutului Cantacuzino, inlocuita

Bucuresti: Conducerea Insititutului Cantacuzino, inlocuita

DISTRIBUIȚI

109542 – 17042012 – La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii a semnat ordinul de schimbare a lui Dorel Radu din funcţia de director general al Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”.  Decizia a fost luată în urma deficienţelor economico-financiare, a blocajului existent în această instituţie şi a lipsei de producţie. De asemenea, tot la sfârşitul săptămânii trecute, Ministrul Sănătăţii a semnat ordinul de numire în funcţia de director general interimar a lui Radu Iordăchel, până la reorganizarea instituţiei şi organizarea unui nou concurs. Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii a cerut ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, noul manager al Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”

 

 

să prezinte un plan de rentabilizare şi relansare a instituţie.

Ministerul Sănătăţii a iniţiat încă de la începutul acestei luni consultări largi privind viitorul Institutului Cantacuzino. Se caută soluţii, în primul rând, prin consiliere şi expertiză pentru echilibrarea economico-financiară a instituţiei şi relansarea producţiei de vaccin gripal şi antituberculoză (BCG), având în vedere că instituţia nu se află în subordinea Ministerului Sănătăţii nici din punct de vedere economic şi nici sub aspectul managementului producţiei.

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”, este un producător autonom, cu gestiune financiară şi economică independentă care are ca obiect de activitate producţia de vaccinuri şi activitate de cercetare – dezvoltare.

În ceea ce priveşte comunicatul instituţiei Avocatul Poporului, Ministerul Sănătăţii consideră că, o parte dintre informaţiile privind vaccinurile produse  de Institutul Cantacuzino sunt inexacte şi produc confuzie în rândul populaţiei. Numai vaccinul gripal din producţia ultimilor ani reprezintă un interes de strategie şi siguranţă naţională, restul produselor reprezentând remedii terapeutice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.