Acasă Politic Bucuresti: Ponta il acuza pe Ungureanu ca “vorbeste in lozinci”

Bucuresti: Ponta il acuza pe Ungureanu ca “vorbeste in lozinci”

DISTRIBUIȚI

109754 – 25042012 – Presedintele PSD, Victor Ponta, il acuza pe premierul Mihai Razvan Ungureanu ca „vorbeste in lozinci” si „nu poate guverna o tara cu vorbe goale”. Ponta a explicat ca parlamentarii USL se afla in plen pentru „a face dreptate dupa cinci luni” si pentru a vota ca pensionarilor sa le fie restituiti banii opriti din impozitarea pentru contributiile la asigurarile de sanatate. Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri, ca „pensionarii nu trebuie sa se duca la tribunal ca sa li se respecte drepturile, conform deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei”. „Cred ca domnul Ungureanu s-a dus la scoala de drept la care l-am trimis eu”, a comentat, ironic, Victor Ponta pe marginea afirmatiilor facute de seful Guvernului.


„Premierul vorbeste in lozinci: o sa respectam, o sa facem, dar nu spune concret nimic, nu spune cand va lua aceste masuri. O sa...’, tot o sa…. Nu ai ce cauta cu asemenea vorbe goale la guvernarea unei tari”, a adaugat liderul PSD, subliniind ca, daca era prim-ministru, ar fi demis-o imediat pe Claudia Boghicevici de la sefia Ministerului Muncii.

Ponta a mai spus ca „guvernele Boc si Ungureanu au interpretat gresit o lege„, iar „PDL a comis pensionarilor o mare nedreptate, prin intermediul Robertei Anastase, care a trimis de doua ori ordonanta inapoi la comisii”.

„Banii pensionarilor trebuie restituiti imediat, alaturi de scuzele lui Boc si ale lui Ungureanu, pentru bataia de joc si lipsa de competenta cu care au interpretat o lege. Oamenilor trebuie sa li se ceara scuze pentru incompetenta si ticalosie, pentru ca retrimiterea ordonantei de doua ori la comisii nu mai tine de incompetenta sau rea-vointa, ci de ticalosenie”, a mai declarat co-presedintele USL.

„Greseala si prostia Guvernului Boc prin acea OUG puteau fi oprite din luna noiembrie anul trecut. Pensionarii care astazi sunt pusi in aceasta situatie umilitoare si inacceptabila puteau din luna noiembrie, prin votul acestor parlamentari aflati in cele doua comisii – de sanatate si de munca, sa fie scutiti de 5 luni de bataie de joc si de suferinta”, a spus Ponta, prezent miercuri la sedinta comisiilor reunite in care erau asteptati Claudia Boghicevici, Ladislau Ritli, Lucian Duta si Doina Parcalabu, care insa nu au raspuns invitatiei parlamentarilor USL. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.