Acasă Politic Bucuresti: Ponta: “Sper ca saptamana viitoare sa votati in Parlament Guvernul USL...

Bucuresti: Ponta: “Sper ca saptamana viitoare sa votati in Parlament Guvernul USL condus de mine”

DISTRIBUIȚI

109813 – 27042012 – “Singura caracteristica a Guvernului Ungureanu este aroganta. Cand nu te bazezi pe nimic, aroganta e un simplu viciu si poate sa te transforme in ridicol”, a afirmat vineri presedintele PSD, Victor Ponta, de la tribuna Parloamentului, in timpul dezbaterii motiunii de cenzura. „De soarta acestei motiuni depinde soarta a milioane de oameni. Legile trebuie sa se aplice din nou, trebuie oprit haosul, trebuie adoptate masuri srimulative pentru mediul economic aflat in recesiune. Trebuie sa asiguram o administratie depolitizata, o corecta utilizare a banilor publici, sa consideram o prioritate lupta impotriva crimei organizate. Nu sunt multe lucruri care se pot face in sase luni, dar pot fi oprite multe greseli”, a spus Ponta.


„Trebuie rezolvate cele sase grave probleme deschise in doar cele 80 de zile de existenta ale guvernului Basescu-Ungureanu, nu poti sa dai toata vina pe cel care executa, ci si pe cel care decide. Imi doresc sa nu mai avem ocazia sa ascultam raportul a 100 de zile. Societatile din energie si resursele naturale: USL va solicita transparenta, nu licitatii ascunse, nu fime dubioase pe care probabil doar SIE le cunoaste. Suntem cu totul in ideea unor parteneriate cu societati private, care sa raspunda la intrebare anu ce castiga guvernului astazi, ci ce castiga Romania maine.

Banii pentru baronii locali ai puterii: Domnul premier, cu cinism si aroganta, i-a anuntat pe milioanele de romani care au nesansa de a trai in localitati si judete care sunt conduse de opozitie ca ei nu au dreptul la bani publici. Vreau sa reamintesc apropos de lege, legea nr 500/2002 spune ca fondul de rezerva se repartizeaza prin hotarari ale guvernului pentru cheltuieli neprevazute sau urgent. Spagile lui Flutur sau Falca nu sunt cheltuieli neprevazute. Viitorul guvern trebuie sa abroge HG prin care 170 mil de euro s-au dat baronilor locali ai PDL.

Exista un principiu european – autonomia universitara. Sa incalci acest principiu ca sa fii sigur ca te mai sustine UDMR e un lucru pe care doar premierul Ungureanu il considera normal. Decizia in universitate trebuie luata doar conform principiului autonomiei universitare.

Restituirea proprietatilor – o alta problema grava cu care se confrunta premierul Ungureanu in stilul clasic, pana se lasa pagubas. Legea 247/2005 scrisa de un vajnic sustinator al domnului Ungureanu, doamna Macovei, inteleg ca nu mai e buna acum. In 2005 am spus ca nu e buna, am votat impotriva ei, dar s-a votat aceasta lege si nu poti spune acum ca dupa ce unii au primit tot inapoi altii iau 15%. Domnul Ungureanu spune ca e liberal, eu m-am aliat cu adevaratii liberali.

Fondurile europene – munca domnului ministru Orban, tardiva, ineficienta, din pacate nu e sustinuta politic. Ne aflam in pragul unei noi crize in iunie. De saptamana viitoare trebuie sa dam ministerului care coordoneaza fondurile structurare instrumentele si autoritatea politica pentru cofinantare, sa simplificam procedurile.

Banii incasati ilegal de guvernul Boc si Ungureanu de la cei mai saraci si amarati oameni din aceasta tara, de la pensionari. Banii luati ilegal de la pensionari trebuie restituiti imediat. Spunea domnul Ungureanu ca imediat va da afara un ministru care greseste. Banuiesc ca ati dat-o deja afara pe domna Boghicevici”, a continuat presedintele PSD.

„Daca acest guvern santajabil, arogan ramane in functie, toate aceste decizii gresite vor conduce in continuare efecte. Motiunea de cenzura e impotriva Guvernului Ungureanu. Trebuie sa fii mult mai legat de realitate, cel care se afla la guvernare e Traian Basescu, PDL si acest guvern care a guvernat prost e bine sa fie inlocuit”, a continuat Ponta.

„Programul USL e programul pe care il vom aplica imediat dupa alegeri. Exista momente importante cand trebuie sa iei decizia mai repede, cand timpul nu te lasa sa mergi in ritm normal. Alaturi de USL sunt gata sa-mi asum chiar de maine raspunderea conducerii tarii. Sunt gata, alaturi de USL, sa nu facem calcule electorale atat timp cat sase luni de scurtare a suferitnelor oamenilor sunt mai importante decat orice calcul electoral. Sunt absolut convins ca vom putea in aceste 6 luni sa facem ceea ce romanii asteapta de la noi. Sper ca saptamana viitoare sa votati in Parlament Guvernul USL condus de mine”, a mai spus presedintele PSD.

In final i-a rugat pe cei prezenti in Parlament sa voteze in favoarea motiunii pe principiul ca atunci “cand poti sa scurtezi suferintele unor oameni, nu te gandesti la tine”. De asemenea el a mai afirmat ca “de votul acestui motiuni depinde soarta unui foarte mare numar de oameni”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.