Acasă Politic Bucuresti: Premiera legislativă: Guvernul avizează favorabil o initiativă parlamentară

Bucuresti: Premiera legislativă: Guvernul avizează favorabil o initiativă parlamentară

DISTRIBUIȚI

109235 – 03042012 – Guvernul a avizat favorabil o initiativă parlamentare care prevede introducerea tinutei scolare obligatorii in invatamantul general si liceal, de stat si particular, a afirmat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, citat de Hotnews. Actul normativ sustine ca initiativa legislativa nu prevede obligativitatea introducerii de uniforme scolare asa cum era inainte de 1989, ci este vorba de stabilirea unei identitati scolare. „Proiectul lasa la initiativa comitetelor scolare, in urma consultarii cu parintii, de a stabili identitatea scolara sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unitati scolare in ideea de a avea o identitate foarte bine clarificata si de a avea un tratament egal din acest punct de vedere fata de toti elevii”, a spus Suciu.

Acesta a precizat ca va mai exista posibilitatea ca pentru prescolarii si elevii care provin din familii al caror venit e mai mic sau egal cu venitul minim garantat, sa fie alocate fonduri din partea autoritatilor locale pentru achizitia uniformelor.

Suciu a mai precizat ca introducerea uniformelor ar elimina discriminarile care apar intre elevi prin tinuta pe care o afiseaza in scoala. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.