Acasă Politic Bucuresti: Presedintele Camerei de Comert Bucuresti, retinut de procurorii anticoruptie

Bucuresti: Presedintele Camerei de Comert Bucuresti, retinut de procurorii anticoruptie

DISTRIBUIȚI

109234 – 03042012 – Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Sorin-Petre Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, pe care îl acuză de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj si abuz în serviciu. În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal Gabriel-Dan Mihuţ, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, si el acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj si abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, şi Gabriela Dumitriu, consilier al preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat si şantaj.

 

Sorin Dimitriu este acuzat că între iunie 2010 si martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, în asociere cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, (Gabriel-Dan Mihuţ, director general al CCIB, şi Gabriela Dumitriu, consilier al preşedintelui CCIB), au constrâns opt angajaţi ai instituţiei, prin ameninţarea cu încetarea contractului de muncă, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30% – 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lunar, un înscris intitulat „contract de sponsorizare” cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani. Până în prezent s-a stabilit că sumele reţinute nejustificat totalizează peste 300.000 lei. În cazul a trei dintre salariaţii care au solicitat plata integrală a drepturilor băneşti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de muncă, fără a invoca un motiv plauzibil.

Cei trei acuzati au fost retinuti ti vor fi prezentati judecătorilor pentru mandatul de arestare preventivă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.