Acasă Politic Bucuresti: Romania si China cauta noi oportunitati de colaborare economica reciproca

Bucuresti: Romania si China cauta noi oportunitati de colaborare economica reciproca

DISTRIBUIȚI

109580 – 18042012 – Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a primit, miercuri, delegaţia Comisiei pentru politică externă a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, condusă de Zhao Qizheng, preşedintele comisiei, delegaţie care află în vizită oficială în România, la invitaţia comisiei omoloage a Senatului. La primire, din partea română au mai luat parte senatori reprezentând grupurile politice din Senat şi membri ai Comisiei pentru politică externă.

Discuţia s-a axat pe analiza stadiului cooperării bilaterale româno-chineze, caracterizată de ambele părţi ca fiind o relaţie foarte bună de prietenie tradiţională, potrivit unui comunicat al Senatului.

În contextul crizei mondiale actuale, a fost evocată necesitatea identificării unor noi oportunităţi şi a mecanismelor optime de colaborare, în special în domeniul economic-comercial şi al investiţiilor.

Partea română a realizat o prezentare a dificultăţilor cu care se confruntă economia europeană, subliniind necesitatea măsurilor de austeritate adoptate de Guvernul României în perioada 2010-2011, care au antrenat costuri sociale ridicate, dar şi rezultatele pozitive înregistrate în stabilizarea macroeconomică şi asigurarea bazelor unei creşteri economice sănătoase.

Ambele părţi au subliniat importanţa asigurării unei mai bune cunoaşteri reciproce în planul legislaţiei care reglementează activitatea economică, a cooperării în domeniul bancar, fiind evidenţiată necesitatea unor noi canale şi proiecte de colaborare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.