Acasă Politic Bucuresti: Sistem de aparare cibernetica la MAI

Bucuresti: Sistem de aparare cibernetica la MAI

DISTRIBUIȚI

109212 – 02042012 – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a lansat proiectul „Implementarea unui sistem de apărare cibernetică la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor prin Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (CERT-INT)”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013.

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA), care se desfăşoară pe o perioadă de 24 de luni, este de 17.881.980,00 lei, din care 15.199.683 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, iar 2.682.297 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii D.G.I.P.I. de a contribui la formularea politicilor în domeniul protecţiei informaţiilor din spaţiul cibernetic prin asigurarea unui mecanism unitar de reacţie şi răspuns la incidente de securitate la sistemele informatice din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Grupul ţintă al proiectului este format lucrătorii implicaţi în mod direct în activitatea de prevenire şi contracarare a incidentelor de securitate a sistemelor informatice pe spaţiul MAI, din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi a structurilor teritoriale de informaţii şi protecţie internă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.