Acasă Politic Bucuresti: Sorin Oprescu cere pareri pentru definirea regimului tehic al constructiilor in...

Bucuresti: Sorin Oprescu cere pareri pentru definirea regimului tehic al constructiilor in zonele protejate

DISTRIBUIȚI

109211 – 02042012 – La initiativa primarului general Sorin Oprescu, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) organizeaza, pe 3 aprilie a. c., la Clubul Diplomatilor, prima prezentare si dezbatere publica a documentatiei de urbanism „Definire regim tehnic al constructiilor supuse autorizarii in zonele protejate si in zonele de protectie ale monumentelor istorice in scopul protejarii patrimoniului arhitectural si urbanistic al municipiului Bucuresti”.

Documentatia de urbanism are in vedere nominalizarea, descrierea, evaluarea imobilelor si a spatiilor publice situate in perimetrul zonelor construite protejate pilot – Dorobanti (ZP nr.10), Vasile Conta (ZP nr.32) si Pitar Mos (ZP nr.34) si respectiv a monumentelor (impreuna cu zona lor de protectie).

Prin acest demers se urmareste, pe de o parte, salvarea valorilor culturale ale Bucurestilor şi, pe de alta parte, pregatirea cadrului de reglementare in vederea scurtarii timpului necesar realizarii investitiilor in zonele protejate ale Capitalei.

La eveniment au fost invitati sa participe urbanisti, arhitecti, reprezentanti ai autoritatilor publice implicate, dar si ai organizatiilor non-guvernamentale de profil.

Documentatia poate fi consultata pe site-ul PMB. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.