Acasă Politic Bucuresti: USL va declansa suspendarea presedintelui

Bucuresti: USL va declansa suspendarea presedintelui

DISTRIBUIȚI

109540 – 17042012 – Presedintele Traian Basescu ar putea fi suspendat din functie daca nu va desemna un premier de la USL, in cazul in care uniunea obtine 51% din voturi la alegerile parlamentare, spune vicepresedintele PSD Titus Corlatean. Daca presedintele Traian Basescu refuza sa desemneze un premier de la USL, in scenariul in care aceasta alianta obtine 51% din voturi la alegerile parlamentare din toamna, „in primul rand, USL-ul va constitui structurile parlamentare, pentru ca asta este primul pas, conducerea Parlamentului si, bineinteles, fortarea presedintelui in ideea de a respecta litera si spiritul Constitutiei”, a declarat Corlatean la RFI Romania.Titus Corlatean nu exclude lansarea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

„Dincolo de povestile pe care ni le spune domnia sa, daca USL-ul va obtine cel putin 51% din votul politic, vointa populara va fi extrem de clara si nu are cum sa refuze mandatarea USL-ului pentru formarea Guvernului. Daca va merge impotriva vointei cetatenilor, acest lucru ne va obliga pe noi sa actionam pentru respectarea vointei cetatenilor, astfel incat procedura de suspendare si ulterior demiterea presedintelui prin referendum este singura cale democratica de urmat”, precizeaza vicepresedintele social-democrat.

Presedintele Traian Basescu a dat de inteles in repetate randuri ca nu va oferi postul de premier USL, chiar daca Uniunea Social Liberala ar obtine 51% din voturi la alegerile parlamentare din acest an. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.