Acasă Politic București: Paștele Catolic, super-supravegheat

București: Paștele Catolic, super-supravegheat

DISTRIBUIȚI

109361 – 08042012 – Peste 30.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura climatul de ordine şi siguranţă publică în perioada Sărbătorilor de Florii și a Sărbătorilor Pascale de cult romano-catolic. În perioada Sărbătorilor de Florii și a Sărbătorilor Pascale de cult romano-catolic, structurile specializate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor acționa pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în localităţile rurale şi urbane, în preajma lăcaşurilor de cult, a staţiunilor turistice şi a zonelor de agrement. Peste 30.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi implicați în misiunile din perioada acestor sărbători, potrivit Planului general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, premergător şi pe timpul Sărbătorilor Pascale. De asemenea, cadrele M.A.I. vor demara acțiuni de prevenire a faptelor antisociale care pot afecta liniştea şi siguranţa cetăţenilor și a evenimentelor rutiere, comunicând periodic situația traficului.

În această perioadă, poliţiştii şi jandarmii au acționat și continuă să acționeze în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri aglomerate, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai celorlalte instituţii abilitate în domeniu, pentru verificarea legalităţii activităţii agenţilor economici care prelucrează, depozitează, transportă şi comercializează animale vii, ouă sau alimente de origine animală, precum şi a modului în care se respectă normele sanitar-veterinare în locurile în care se sacrifică mieii destinaţi comercializării către populaţie. Pe timpul slujbelor religioase prilejuite de sărbătorirea Floriilor și a Sărbătorilor Pascale de cult romano-catolic vor fi aplicate măsuri suplimentare pe raza localităţilor şi în zona lăcaşurilor de cult în care sunt organizate slujbe religioase cu număr mare de participanţi. În noaptea de Înviere, la lăcaşurile de cult romano-catolic, în timpul desfășurării slujbelor religioase, în municipiul Bucureşti, măsurile de ordine publică vor fi asigurate de 986 de poliţişti, 600 de jandarmi şi 430 de pompieri. Pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice au fost intensificate acțiunile de patrulare, a fost suplimentat numărul de echipaje auto de poliţie, jandarmi şi poliţie de frontieră, iar la marile catedrale vor fi realizate dispozitive complexe cu jandarmi şi poliţişti specializaţi. Pentru prevenirea incendiilor sau stingerea acestora, în special la lăcaşurile de cult, va acționa un număr suplimentar de lucrători pentru situații de urgență, inclusiv personal calificat pentru acordarea primului ajutor medical în caz de urgență.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române va asigura informarea permanentă a participanţilor la trafic şi va adresa recomandări utile celor care se deplasează pe arterele rutiere aglomerate sau pe care se înregistrează dificultăţi. Dacă situaţia va impune, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie este pregătit pentru a acorda sprijin Poliţiei Rutiere în misiunile de supraveghere a traficului rutier. Măsuri suplimentare vor fi instituite şi în punctele de trecere a frontierei, având în vedere preliminarea unui aflux important de persoane şi mijloace auto. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.