Acasă Politic Chisinau: Eminescu reuneste Republica Moldova cu Romania

Chisinau: Eminescu reuneste Republica Moldova cu Romania

DISTRIBUIȚI

109515 – 13042012 – Republica Moldova va sărbători Ziua Naţională a Culturii pe 15 ianuarie, zi în care s-a născut marele poet Mihai Eminescu. Deputaţii de la Chişinău au ajuns la un compromis şi au adoptat un proiect de lege în acest sens. In acest fel, “De la Nistru pân’ la Tisa”, asa cum zice marele poet, romanii din ambele state romanesti vor sarbatori in aceeasi zi, Ziua Culturii, transmite Romanian Global News.

„Este o dată marcantă, deoarece vorbim limba lui Eminescu şi ne aliniem aceloraşi valori spirituale şi culturale. 15 ianuarie va fi o zi în care vom celebra nu doar un mare creator, dar şi o zi specială a culturii naţionale”, susţin autorii proiectului.

Săptămâna trecută, proiectul a fost criticat de deputaţii PD, dar şi de către de socialişti. Ultimii erau împotriva proiectului deoarece şi în România Ziua Culturii este sărbătorită pe 15 ianuarie.

Anterior, Ministrul Culturii, Boris Focşa, a propus ca Ziua Culturii să fie numită pe 20 mai. Premierul Vlad Filat a fost însă împotriva acestei iniţiative. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.