Acasă Politic Strasbourg: Viorica Dancila: Statele UE trebuie sa coopereze pentru limitarea degradarii biodiversitatii

Strasbourg: Viorica Dancila: Statele UE trebuie sa coopereze pentru limitarea degradarii biodiversitatii

DISTRIBUIȚI

109650 – 20042012 – Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat la Strasbourg, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European că, patrimoniul natural european reprezintă un capital ecologic important, care contribuie la bunăstarea tuturor cetăţenilor.

„Este motivul pentru care toate statele Uniunii Europene trebuie să coopereze şi să îşi coordoneze eforturile pentru o mai bună utilizare a resurselor naturale şi limitarea degradării biodiversităţii”, a afirmat eurodeputatul român, în cadrul dezbaterii raportului <TitreType>Gerben-Jan Gerbrandy – Asigurarea noastră de viaţă, capitalul nostru natural: o strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020.

„Când vorbim de biodiversitate, trebuie să ne referim atât la biodiversitatea extraordinară, inclusă în parcurile şi rezervaţiile naturale, care sunt deja protejate sau sunt în curs de includere pe această listă, dar şi la biodiversitatea ordinară, cunoscută şi sub numele de biodiversitate funcţională. Aceasta joacă un rol major pentru menţinerea habitatului faunei de mici dimensiuni şi a insectelor, în special a celor care contribuie  la polenizarea plantelor”, a mai spus Viorica Dăncilă.

În opinia eurodeputatului român, conservarea resurselor naturale de bază, a resurselor genetice animale şi vegetale, a mediului şi orientarea proceselor agro-tehnologice sunt necesare pentru a putea asigura satisfacerea cerinţelor pentru generaţiile viitoare.

Consider totodată că, existenţa unui echilibru între strategia europeană în domeniul biodiversităţii şi planurile de dezvoltare rurală ale statelor membre este esenţială pentru a asigura păstrarea biodiversităţii”, a concluzionat europarlamentarul român.

Viorica Dăncilă, a elaborat avizul Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din cadrul Parlamentului European pentru acest raport. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.