Acasă Politic Tiraspol – Donatie romaneasca pentru liceul “Lucian Blaga” din Tiraspol

Tiraspol – Donatie romaneasca pentru liceul “Lucian Blaga” din Tiraspol

DISTRIBUIȚI

109488 – 12042012 – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a donat, miercuri, în cadrul unui proiect comun cu Primăria municipiului Chişinău, un lot de 20 de calculatore liceului cu predare în limba română „Lucian Blaga” din Tiraspol.

Colectivul liceului din stânga Nistrului a primit donaţia în cadrul unei ceremonii, desfăşurate în incinta Primăriei de la Chişinău, la care au participat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, Dorin Chirtoacă, primarul general al capitalei, Marius Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova, Viorel Badea, preşedintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Senatului României, Petre Guran, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău.

Secretarul de stat Eugen Tomac a subliniat că donaţia se înscrie într-o serie de gesturi care demonstrează interesul legitim pe care statului român îl are pentru toţi vorbitorii de limbă română, indiferent unde se află. ”Trăim cu speranţa că demnitatea şi conştiinţa românilor va fi şi în casele oamenilor care locuiesc în Transnistria şi vorbesc româna în şoaptă sau se tem să se identifice ca români”, a spus Eugen Tomac.

Primarul Dorin Chirtoacă şi-a exprimat speranţa că lucrurile vor reveni la normalitate în stânga Nistrului, anunţând că Primăria municipiului Chişinău intenţionează să acorde anul acesta câte 200.000 de lei fiecărei şcoli cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

Liceul ,,Lucian Blaga” de la Tiraspol este singura instituţie de învăţământ cu predare în limba română din acest oraş. În prezent, aici îşi fac studiile peste 300 de elevi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.