Acasă Politic Chevron a reluat lucrările întrerupte sâmbătă

Chevron a reluat lucrările întrerupte sâmbătă

DISTRIBUIȚI

124739 – 08122013 – Compania americană Chevron a anunţat duminică dimineaţa reluarea explorărilor în perimetrul Siliştea (Pungeşti, judeţul Vaslui). Sâmbătă, lucrările fuseseră oprite după o nouă confruntare a localnicilor, care protestează față de exploatarea gazelor de şist. Manifestanţii au dărâmat gardurile montate

de jandarmi pe câmp şi au pătruns în perimetrul explorat de compania americană, ei fiind apoi evacuați în cursul după-amiezii.

„Chevron poate confirma că şi-a reluat operaţiunile în perimetrul Siliştea din comună Pungeşti, judeţul Vaslui. Chevron intenţionează să realizeze exclusiv activităţi de explorare, folosind tehnologii convenţionale, în perimetrul EV-2, conform permiselor pe care le-am obţinut la începutul lunii octombrie 2013. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm”, precizează compania într-un comunicat citat de Evenimentul Zilei.

Oficialii Chevron spun că respectă dreptul persoanelor de a-şi exprimă opiniile, însă acesta trebuie exercitat în limitele legii.

„Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea şi de a continuă dialogul cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţile, despre proiectele sale”, se mai arată în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.